Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Διευκρινίσεις για την τήρηση των φορολογικών στοιχείων των γιατρών


Μετά τις επισταμένες οχλήσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη σημερινή εκ νέου επικοινωνία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Θεοχάρη, διευκρινίζουμε ότι...Από 1/1/2014 υπάρχει πλήρης κατάργηση των πρόσθετων βιβλίων (βιβλίων ασθενών)
Υπάρχει πλήρης κατάργηση της θεώρησης βιβλίων και στοιχείων

Τα ελεύθερα επαγγέλματα συνεχίζουν να απαλλάσσονται από τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών και ειδικών φορολογικών μηχανισμών
Οι γιατροί θα συνεχίσουν να εκδίδουν αθεώρητες αποδείξεις όπως μέχρι τώρα και να αναγράφουν τα στοιχεία των ασθενών όπως προβλέπεται

Μετά τη διευκρινιστική παρέμβαση και την επικοινωνία του Προέδρου του Ι.Σ.Α. με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, ο Ι.Σ.Α. ενημερώνει τα μέλη του ότι στα πλαίσια της μείωσης της τεράστιας γραφειοκρατίας που υπήρχε μέχρι τώρα καλούνται όλοι οι γιατροί να συμμορφωθούν στην πλήρη εφαρμογή των φορολογικών νόμων.

Αναλυτικά, μπορείτε να διαβάσετε τη διαδικασία στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών:
minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/f1bb4100-3a97-40bc-965a-3e2a30507ad9

Για το θέμα των παρακρατηθέντων αλλά μη αποδοθέντων στις ΔΟΥ φόρων των γιατρών ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι θα πιέσει άμεσα τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου προκειμένου να γίνεται απ’ ευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και της ταυτότητας οφειλής του κάθε φορολογούμενου η απόδοση των φόρων αυτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...