Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ζέτα Μακρή: «Οι Ελληνες θα συμμορφωθούν με τον αντικαπνιστικό νόμο»

Την πεποίθησή της ότι αυτή τη φορά ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και οι έλληνες καπνιστές θα πειθαρχήσουν, διατύπωσε την Πέμπτη η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε ότι η αυστηρότητα των προβλεπόμενων ποινών θα κάνει τους πάντες να συμμορφωθούν. 


«Θα γίνουν έλεγχοι και θα επιβληθούν κυρώσεις» τόνισε η Ζέτα Μακρή στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και προσέθεσε: «Πεποίθησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται στρατός, αλλά τα συνεργεία να είναι οργανωμένα και επιτρέψτε μου την αφέλεια, οι Ελληνες πιστεύω ότι θα συμμορφωθούν. Όταν λοιπόν θα επιβληθεί το πρόστιμο που είναι 500 ευρώ για εκείνον που κάνει χρήση όπου απαγορεύεται, όταν ο καταστηματάρχης κινδυνεύει να κλείσει το μαγαζί του με την 4η φορά που θα έχει πληρώσει προηγουμένως 10.000 ευρώ, θα συμμορφωθεί».


Η ίδια είπε ότι την Τετάρτη έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης «μια επιστολή για μια υπουργική απόφαση που θεωρείται απαραίτητη, διότι δεν έχει γίνει αυτόματα η μεταφορά των ευθυνών της Δημοτικής Αστυνομίας».

Η Ζέτα Μακρή είπε ως τα πρόστιμα ξεκινού από 500 ευρώ «και ισχύει και για τον καταστηματάρχη και για τον καπνιστή».

«Τη δεύτερη φορά, κλιμακώνεται το πρόστιμο και φτάνει μέχρι 10.000 ευρώ. Από τότε που άρχισαν οι έλεγχοι τον Σεπτέμβριο του 2013, φαίνεται δραματική μείωση των καπνιστών. Οι καπνίζοντες είναι 14,8% και οι περιστασιακοί 10,6%. Απέχει πολύ από το ποσοστό του 42%» υποστήριξε η υφυπουργός Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...