Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Άδωνις στο ΣΚΑΪ για τα φάρμακα: Άλλο η οικονομία, άλλο η δημόσια υγεία

Για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου, ενώ σχολίασε και τις σημερινές δηλώσεις του Όλι Ρεν ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνουν τελικά μετά τις Ευρωεκλογές. 


Ο υπουργός Υγείας, θέλησε αρχικά να ξεκαθαρίσει ότι δεν άφησε καμία αιχμή για τον Κωστή Χατζηδάκη, όταν δήλωσε ότι " τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, δεν είναι καραμέλες". Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Έχω πολύ στενή σχέση μαζί του και είναι πολύ καλός υπουργός. Ο κ. Χατζηδάκης έχει καθήκον -και πολύ καλά κάνει- να φέρει μεταρρυθμίσεις στη χώρα και καλά κάνει που θέλει να αναμορφώσει την οικονομία. Στο ζήτημα αυτό όμως (σ.σ. των φαρμάκων), δεν υπάρχει μόνο η διάσταση της οικονομίας, αλλά και της δημόσιας υγείας, τα οποία δεν ταυτίζονται κατ΄ανάγκη και μπορεί να έχουν διαφορές μεταξύ τους". 


Και συνέχισε: "Πριν από δυο μήνες εκδώσαμε την τελική απόφαση και βγάλαμε εκτός φαρμακείων τις βιταμίνες, τα συμπληρώματα διατροφής... που δεν έχουν παρενέργειες. Εγώ πιστεύω στις μεταρρυθμίσεις πιο πολύ από την Τρόικα. Η Τρόικα μας βάζει λίγες μεταρρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερες. Αλλά εμείς θα αποφασίσουμε ποιες είναι αυτές".

Όσο για τις σημερινές δηλώσεις του Όλι Ρεν, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: “Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται” και αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς αλλά και για αυτούς προς εμάς. Εφόσον εμείς πιστοποιήσουμε ότι έχουμε πλεόνασμα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να αρχίσουν τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους... Ο Ρεν δεν είναι μόνος του στην Ευρώπη...". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...