Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μπορείς κι εσύ να σώσεις μια ζωή

Σε όλους έχει τύχει να βλέπουμε έναν άνθρωπο που υποφέρει δίπλα μας και ενδεχομένως να κινδυνεύει η ζωή του, αλλά να μην γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε. Εκτιμάται ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι, με κυριότερα τις πτώσεις, τις δηλητηριάσεις από τροφές, φάρμακα ή και μέσω της εισπνοής και τα εγκαύματα. 


Στους εξωτερικούς χώρους οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μας όταν είναι θύματα ενός τροχαίου και υπολογίζεται ότι πολλοί άνθρωποι θα είχαν σωθεί, εάν κάποιος δίπλα τους είχε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Οι επείγουσες περιπτώσεις, όμως, που χρειαζόμαστε βοήθεια μπορεί να είναι και παθολογικές καταστάσεις όπως το έμφραγμα, το εγκεφαλικό επεισόδιο ή συχνότερα η λιποθυμία.


Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στις 17.40 στο MEGA είναι αφιερωμένη στις πρώτες βοήθειες που μπορούμε και πρέπει να παράσχουμε σε έναν συνάνθρωπό μας ή ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι επιστήμονες μιλούν για την αξία των πρώτων βοηθειών και επισημαίνουν όσα πρέπει και όσα δεν πρέπει να κάνουμε σε περιπτώσεις όπως στον πυρετό, τη δύσπνοια, την αιμορραγία, τη λιποθυμία, τον τραυματισμό, την πνιγμονή, το κάταγμα, το έγκαυμα, τις δηλητηριάσεις, το εγκεφαλικό, το έμφραγμα και το τροχαίο ατύχημα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα φάρμακα που πρέπει να έχουμε πάντα στην τσάντα μας καθώς και σε όσα πρέπει να περιέχει το φαρμακείο στο σπίτι και το αυτοκίνητο.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...