Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τροπολογία για τα "25 ευρώ" κατέθεσε ο Μαριάς

Σε συνέχεια σχετικής δημόσιας δήλωσής του στα ΜΜΕ ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς που εισάγονται για νοσηλεία στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και του ποσού του 1 ευρώ για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό.


Όπως τόνισε ο Νότης Μαριάς: "οι βουλευτές της μνημονιακής πλειοψηφίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφού ψήφισαν ανενδοίαστα τον αντισυνταγματικό Ν. 4093/2012 για το Μεσοπρόθεσμο τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρια και διαμαρτύρονται δήθεν για το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ που επέβαλαν στους ασθενείς.

Η φαρσοκωμωδία αυτή των βουλευτών της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος.

Σε μια φάση που εντείνεται η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα και τη μαζική ανεργία, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει την επιβολή και νέων οικονομικών βαρών ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε σήμερα σχετική τροπολογία τόσο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που συζητείται την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 όσο και σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 και με την οποία ζητούμε να καταργηθεί άμεσα το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ καθώς επίσης και η υποχρέωση καταβολής 1 ευρώ εκ μέρους των ασφαλισμένων για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τους φαρμακοποιούς.

Επομένως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τις δήθεν διαμαρτυρίες τους. Δεν έχουν παρά να υποστηρίξουν την τροπολογία μας.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Τα ψέματα τελείωσαν".

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΑΡΙΑΣ
Βουλευτής Ηρακλείου
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις»
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την προτεινόμενη διάταξη καταργείται μια καταφανής αδικία την οποία υφίσταται ο φτωχοποιημένος από το Μνημόνιο Ελληνικός λαός ο οποίος με τις διατάξεις της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου ΙΒ.2 της παραγράφου ΙΒ του άρθρου πρώτου του Νόμου 4093/2012 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) καλείται από 1.1.2014 να καταβάλει 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ και 1 ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό.
Ειδικότερα στην περίπτωση 12 της υποπαραγράφου ΙΒ.2 της παραγράφου ΙΒ του άρθρου πρώτου του Νόμου 4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012) προβλέπεται ότι «από 1.1.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής της παρούσας  διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών.»
Περαιτέρω με την παράγραφο 4 του άρθρου 37 του Νόμου 4111/2013 (ΦΕΚ 18/Α/25-1-2013) διαγράφτηκε το δεύτερο εδάφιο της προαναφερθείσας διάταξης.
Εκτιμώντας ότι σε μια φάση που εντείνεται η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα και τη μαζική ανεργία η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει την επιβολή και νέων οικονομικών βαρών ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, καταθέτουμε την παρακάτω τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...