Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Εργαζόμενοι "Αττικόν": Τρομοκρατική η συμπεριφορά της διοίκησης

Για "τρομοκρατική συμπεριφορά" καταγγέλλει τη διοικήτρια του "Αττικόν", κα Γιαννακάκου, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς "πιστή στις εντολές του πολιτικού προϊσταμένου της (ανεπιθύμητου) υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη κάνει ότι δεν βλέπει:


Τις παράνομες διπλοβάρδιες, τη στέρηση των νόμιμων ρεπό και των αδειών λόγω έλλειψης προσωπικού, τις οποίες θεωρεί «αναγκαίο κακό» και άρα νόμιμο, αφού εντάσσεται στην άθλια πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Τα ράντζα και τις ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υλικών (συριγγών, αναπνευστήρων, αναλώσιμων σε όλα σχεδόν τα μηχανήματα, καρδιοχειρουργικά υλικά, αντιδραστήρια, 3 way) που τα θεωρεί «υπερβολές των συνδικαλιστών».

Το κλείσιμο νοσοκομείων και τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (με αποτέλεσμα να συσσωρεύετε χιλιάδες κόσμος στα επείγοντα και τα τακτικά ιατρεία), που τα θεωρεί «νοικοκύρεμα και συμβολή στο πρωτογενές πλεόνασμα για να βγούμε στις αγορές».

Τους γιατρούς και τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι από εφημερίες, υπερωρίες, απογευματινά και νυχτερινά και από την άλλη οι ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για επισκέψεις, φάρμακα και νοσηλεία.

Τη δραματική μείωση του προϋπολογισμού για το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το ΑΤΤΙΚΟ να καταρρέει".

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι "αποφασίζει και διατάσσει ότι:

Πρέπει να τιμωρηθούν με στέρηση μισθού δώδεκα υπερεξαντλημένοι και με απλήρωτες υπερωρίες υπάλληλοι χωρίς μάλιστα προηγούμενη ακρόαση, επειδή δεν έβαλαν μια τυπική υπογραφή προσέλευσης στα παρουσιολόγια.

Πρέπει να τοποθετηθούν «κίτρινες σακούλες» νοσοκομειακών αποβλήτων ακόμα και στο κυλικείο. Τι αλήθεια να μπει σε αυτές τις σακούλες από τη στιγμή που δεν υπάρχουν υλικά; Ο στόχος τους είναι να παραδώσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα της ανακύκλωσης πακτωλούς δημόσιου χρήματος, περίπου 2 ευρώ το κιλό!!! (βαφτίζοντας νοσοκομειακά απόβλητα τη χαρτοπετσέτα και το πλαστικό ποτηράκι του καφέ). Για τέτοιες δουλειές λεφτά υπάρχουν.

Τα πλυντήρια να παραμείνουν σε ιδιωτική εταιρεία - εργολαβία με σκανδαλώδη σύμβαση αξίας 366.000 ευρώ το χρόνο γιατί είναι «εκσυγχρονισμός», ενώ οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (που κοστίζουν και λιγότερο) είναι «οπισθοδρόμηση»".

Τούτων δοθέντων, το σωματείο εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου δηλώνει ότι "η τρομοκρατία δεν θα περάσει" και πως "η υποκρισία, ο φαρισαϊσμός, οι μίζες και η τεμπελιά ανήκει στο δικό σας κόσμο, όχι στο δικό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...