Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Διόρθωση μικρών βαθμών μυωπίας χωρίς λέιζερ

Η παρέμβαση γίνεται με ενστάλαξη σταγόνων για ένα δεκάλεπτο


Η διόρθωση μικρών βαθμών μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού είναι πλέον δυνατή χωρίς επέμβαση με laser. 

Η παρέμβαση γίνεται με ενστάλαξη σταγόνων για ένα δεκάλεπτο. Ακολουθεί έκθεση του οφθαλμού σε ειδικό φως για περίπου πέντε ακόμα λεπτά. Με την εν λόγω επέμβαση ο πάσχων δεν νιώθει πόνο και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για ανάρρωση.


Η πρωτοποριακή μέθοδος διασύνδεσης κολλαγόνου (collagen cross-linking) εφαρμόσθηκε σε ασθενείς στις 28-29 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «πρόκειται για μία εξελιγμένη συσκευή διασύνδεσης κολλαγόνου, η οποία έχει αφενός τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ματιού και να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένο σημείο του αυτόματα. Επίσης έχει απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς μπορεί η «παρτιτούρα» που θα σχεδιαστεί από τον χειρουργό οφθαλμίατρο να εφαρμοστεί για πολλαπλές θεραπείες στον κερατοειδή».

Η εφαρμογή έγινε σε συνεργασία με το Cleveland Clinic Foundation των ΗΠΑ και παρουσιάστηκε από τον κ. Κανελλόπουλο στο Αμερικανικό Συνέδριο Οφθαλμολογίας στη Νέα Ορλεάνη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...