Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νέα παράταση στην απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Νέα παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη κοινή συγκέντρωση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ αύριο στη 1 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.


Στη χθεσινή γενική συνέλευση του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αθ. Αποστολόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Ι. Χρονόπουλος, καταγγέλθηκε «ο εμπαιγμός θεσμών και φορέων από πλευράς Υπουργείου Υγείας για την προσχηματική επίκληση της δήθεν επιχειρούμενης μεταρρύθμισης, που αποκλειστικό σκοπό έχει την απόλυση τουλάχιστον 2.500 γιατρών μέσω των ρυθμίσεων και των απαξιωτικών αντικινήτρων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ ως προς την ένταξη στο νέο φορέα».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι κομμάτων που τοποθετήθηκαν από του βήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και γιατρός Κων. Ζαχαριάς, κατήγγειλε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αλλά ως κόμμα είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γενικά.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής και γιατρός κ. Π. Μελάς, τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου και κατά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην πρωτοβάθμια υγεία.

Και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, γιατρός Χρ. Παπάζογλου, κατήγγειλε το νομοσχέδιο, αλλά είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γενικά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, γιατρός Εμμ. Ζαχαριάδης κατήγγειλε γενικά το νομοσχέδιο χωρίς διευκρίνιση ως προς την αποκλειστική απασχόληση,

Επίσης ανακοινώθηκαν τακτικές και μέτρα που θα προταθούν στους γιατρούς για εφαρμογή τους σε περίπτωση προώθησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...