Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αξιοποίηση προς όφελος του Συστήματος Υγείας των σε διαθεσιμότητα ιατρών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στον ΕΟΠΥΥ

Πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη

Στην παροχή δυνατότητας στους ιατρούς των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είτε για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσους το ζητήσουν, είτε για...
σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, προς όφελος του Συστήματος Υγείας, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Στις 23 Ιουλίου 2013 δημοσιεύθηκε ο Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 67 Α’ / 23.07.2013), ο οποίος προβλέπει την «κατάργηση ειδικοτήτων κλάδων και κατηγοριών του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και του συνόλου των κατεχομένων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων». Σε εφαρμογή των διατάξεών του, εξεδόθη η υπ’ αριθμόν 106520/Δ2/31.07.2013 Διαπιστωτική Πράξη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Π.Ε. και Δ.Ε. / Διεύθυνση Προσωπικού Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, που ορίζει ότι «το προσωπικό των καταργουμένων ειδικοτήτων τίθεται σε διαθεσιμότητα από την 22α Ιουλίου 2013 σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ.2 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093 / 2012 (Α’ 222)».

Έτσι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων και περίπου120 ιατροί, από τους οποίους -και μετά τις απορροφήσεις από τα ΙΕΚ και τις συνταξιοδοτήσεις- υπολογίζεται να μείνουν στην διαθεσιμότητα και εν τέλει να απολυθούν περίπου στα 70-90 άτομα, δεδομένου ότι εξαντλείται η περίοδος διαθεσιμότητας σε περίπου δύο μήνες. Μάλιστα, είχε εξαγγελθεί η μετακίνηση των υπολοίπων εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Υγείας, όπου διαπιστώνεται πλήθος κενών θέσεων και συγκεκριμένα γινόταν λόγος για εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, ώστε καθηγητές ειδικοτήτων του τομέα υγείας και πρόνοιας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, να απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «δεδομένου ότι, για τους ιατρούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα δοθεί η δυνατότητα, είτε για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσους το ζητήσουν, είτε για σύμβαση σε γιατρούς που θέλουν συνεργασία, αντί αποκλειστικής απασχόλησης με τον ΕΟΠΥΥ, διατηρώντας παράλληλα και ιδιωτικό ιατρείο, είναι σκόπιμο να δοθεί η ανωτέρω δυνατότητα και για τους ιατρούς των ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Μάλιστα, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει ότι «τα δημόσια νοσοκομεία έχουν, σήμερα, μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες και η αξιοποίηση των γιατρών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, θα συμβάλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα των ασφαλισμένων» και για το λόγο αυτό ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους ιατρούς των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είτε για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσους το ζητήσουν, είτε δυνατότητα για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...