Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ ζητά βελτιώσεις στις προτάσεις Γεωργιάδη για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Φωτογραφία αρχείου από παλιότερη συνάντηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την απόσυρση των 25 ευρώ για τα νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία

Συνάντηση την Πέμπτη αντιπροσωπείας του Κινήματος με τον υπουργό Υγείας


Παρατηρήσεις επί του προσχεδίου νόμου για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας» εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, σε συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Υγείας του κόμματος, ζητώντας επεξεργασία των διατάξεων. 


Μάλιστα, αντιπροσωπεία του κόμματος θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης συμμετείχαν στελέχη του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωποι των φορέων του χώρου.

Ο ΚΤΕ Υγείας τόνισε θεωρεί αναγκαία τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης. «Είναι μια τομή που πρώτα απ’ όλα απευθύνεται στον πολίτη και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ομόφωνα διαπιστώθηκε, ότι το προσχέδιο νόμου χρειάζεται ακόμη καλύτερη επεξεργασία των διατάξεων, ώστε να ανταποκριθεί στον στόχο της μεταρρύθμισης.

Οι βασικές επισημάνσεις που θα γίνουν από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Υγείας, πριν την κατάθεση του Νομοσχεδίου στην Βουλή αφορούν:

Την ανάγκη κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.
Την συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.
Την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές.
Τη σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων Ιατρών.
Τη σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Εργασίας.
Την απόσυρση διατάξεων, που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ , μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...