Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ανυποχώρητοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Aλλαγές στο νομοσχέδιο για την υγεία ζήτησαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος τους είπε ότι δεν θα το καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα, ώστε «οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο». O A. Γεωργιάδης διαμήνυσε, πάντως, ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει.


Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κατέστησαν σαφές ότι δεν θα δεχθούν τις νέες ρυθμίσεις, στη συνάντησή τους με τον Άδωνι Γεωργιάδη τη Δευτέρα, μετά τη γενική τους συνέλευση. 


Μετά τις συνομιλίες, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Το νομοσχέδιο, όπως ξέρετε, έχει βγει στη δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή. Έχουμε αποφασίσει να το πάμε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, όχι σήμερα, σε κανα-δυo μέρες δηλαδή, για να δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο. Όπως είπαμε από την πρώτη μέρα -όταν καλούσαμε τους γιατρούς να μην κάνουν αυτή την πολυήμερη απεργία- η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο δυνατό κλίμα συναινέσεως, γιατί είναι για το καλό του Έλληνα ασθενή. Και αν το δούμε όλοι ήρεμα και πολιτισμένα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...