Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιούχα γιατρών ΕΟΠΥΥ στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής!

Στην συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην οποία αν και προσκλήθηκαν δεν πήγαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρεβρέθησαν όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων μεταξύ των οποίων και της Χρυσής Αυγής.


Όταν τελείωσαν οι ομιλίες,θέλησε να πάρει το λόγο χωρίς να του δοθεί, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, αλλά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν τον άφησαν. Εκείνος έξαλλος φώναζε πως δεν μου δίνετε το λόγο, για να του απαντήσουν ότι αυτοί είναι γιατροί όλων όσων έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής.

Αναλυτικότερα, παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Αττικής κ.Π.ψυχάρης ανέφερε ότι οι Έλληνες γιατροί θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους χωρίς να κάνουν διακρίσεις σε κανένα ασθενή είτε πρόκειται για Έλληνα είτε για μετανάστη.

Αξιοσημείωτο ότι στη συνέλευση που έγινε η συμμετοχή των γιατρών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) οι οποίοι στην έκτακτη γενική συνέλευση τους που πραγματοποίησαν σήμερα 21 Ιανουαρίου απέστειλαν νέο τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ζητώντας εδώ και τώρα απόσυρση του υπό κατάθεση Νομοσχεδίου, που καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων, με συνέπεια την αυξημένη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Στο σχετικό ψήφισμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής που εξέδωσαν καθιστούν σαφές ότι δεν θα δεχθούν καμία διαταραχή των εργασιακών σχέσεων του Υγειονομικού Προσωπικού. Όχι στις διαθεσιμότητες – «αυτοαπολύσεις».

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν κατηγορηματικά πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ΄αόριστο.

Επίσης διαμηνύουν ότι »ενδεχόμενη αλλαγή εργασιακών σχέσεων προϋποθέτει Υγειονομικό Σχεδιασμό – Υγειονομικό Χάρτη και ειλικρινή διάλογο όλων των φορέων. Και καταλήγουν: Είναι ζήτημα Δημοκρατίας ότι ο σχεδιασμός για την Υγεία, που είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους, πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ελληνικού λαού και να μην υπόκειται στις επιταγές της Task Force.»

Βέβαια το πρόβλημα στην υπόθεση αυτή φαίνεται πως είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να προωθήσουν τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θα ψηφίσουν επί της αρχής τουλάχιστον το νομοσχέδιο Άδωνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...