Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: «Δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα το νομοσχέδιο για την υγεία»

«Δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το νομοσχέδιο για την υγεία και ζήτησε την απόσυρσή του.

         
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία, το οποίο χαρακτήρισε «δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα» σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής.


Ο  Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «βραδυφλεγή βόμβα» αναφερόμενος στο γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες, στους οποίους θα προστεθούν και χιλιάδες ακόμη, από το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, που δεν θα έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα. Ωστόσο, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, τότε οι βουλευτές πρέπει να κάνουν και δεύτερες σκέψεις, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας, σαφώς, να εννοηθεί ότι ζητά από τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται μετά από εντολή της τρόικας και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας. Μάλιστα, εξέφρασε την υποστήριξή του στον αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο αγώνας, έχει ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, καθώς είναι αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου, ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτίμησε ότι η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου θα καταβαραθρώσει ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας και εξέφρασε φόβους ότι ετοιμάζουν απολύσεις γιατρών. Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη του αγώνα τους από τον Αλέξη Τσίπρα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...