Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ρήγας - ΠΑΣΟΚ: Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά με τα φάρμακα

«Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα εμμείνει σε κάτι ατελέσφορο» δήλωσε για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγας, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».


Ο κ. Ρήγας πρόσθεσε: «Το θέμα το χειρίζεται, πολιτικά, ο κ. Χατζηδάκης. Έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία πιστεύουμε ότι θα συζητήσει η κυβέρνηση και δεν θα εμμείνει σε αυτό που εμείς θεωρούμε ατελέσφορο και πιθανόν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ότι δεν είναι και ενδεδειγμένο… Είπαμε ότι τη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα πρέπει να την καταρτίσουμε με βάση τις υποδείξεις των πλέον κατάλληλων φορέων του Δημοσίου. 


Δηλαδή, του ΕΟΦ σε συνεργασία με τους άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας. Δεύτερον, από τη στιγμή που ο στόχος μας είναι η μείωση της τιμής του φαρμάκου, αυτό γίνεται και μέσα από τα φαρμακεία, περιορίζοντας τη διατίμηση και περιορίζοντας το εκ των προτέρων καθορισμένο κέρδος των φαρμακοποιών, το οποίο φτάνει σε αυτές τις περιπτώσεις στο 27,5%…». «Δεν θέλουμε να παίξουμε την κολοκυθιά» κατέληξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...