Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κεγκέρογλου: «Προς επανεξέταση το 25ευρω για νοσηλεία στα νοσοκομεί

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης για την επιβολή «εισιτηρίου» 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Η κόντρα επεκτείνεται και στο εσωτερικό της κυβέρνησης πλέον, με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου να δηλώνει ότι το μέτρο τελεί υπό επανεξέταση, την ώρα που ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επιμένει στην εφαρμογή του, αντιπροτείνοντας στο ΠΑΣΟΚ να φέρει δημοσιονομικό ισοδύναμο.


Ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη.

» Σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Νωρίτερα, την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, με τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να πει «από πού θα βρούμε τα χρήματα αυτά», σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του 25ευρου.

Απαντώντας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Π.Ρήγας σημείωσε ότι «υπάρχει περιθώριο να δούμε τη δικαιότερη κατανομή βαρών» και τόνισε ότι «στο χώρο της υγείας είναι συμβολικά λάθος αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι επιβαρύνουμε τον πολίτη με άλλα 20 ευρώ».

Προανήγγειλε, δε, την κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να εξετάσει.

Σε σκληρότερο τόνο, ο Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι το δημοσιονομικό ισοδύναμο του μέτρου -που αντιστοιχεί σε 40 εκατ. ευρώ- «μπορεί να βρεθεί από τα δεκάδες εκατομμύρια που εξοικονομήσαμε για την υγεία, ψηφίζοντας το πρόσφατατο νομοσχέδιο του κ. Γεωργιάδη». Παράλληλα, υπενθύμισε με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...