Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Υγεία: Τί μας «ξημερώνει» το 2014

Περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν σήμερα πλήρη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 


Σύμφωνα με έρευνες, το κόστος υγείας είναι δυσβάστακτο, ιδιαίτερα για όσους υποφέρουν από κάποιο χρόνιο νόσημα και γι’ αυτό τον λόγο οι ασθενείς είτε περιορίζουν τις ιατρικές εξετάσεις είτε αλλάζουν τις  δοσολογίες των φαρμάκων τους προκειμένου να κάνουν οικονομία. Τέσσερις στους δέκα χρονίως πάσχοντες δηλώνουν ότι καλούνται πλέον να πληρώσουν από την τσέπη τους μεγάλο μέρος των φαρμάκων τους, ενώ οι αναμονές για εξετάσεις στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας μπορεί να ξεπεράσουν έως και τις 100 ημέρες.  


Θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά να δοκιμάζεται το σύστημα υγείας και μαζί με αυτό κι οι αντοχές των ασθενών; Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 στις 17.50 από το MEGA, αποκαλύπτει τί μας περιμένει το 2014 όσον αφορά στον τομέα της Υγείας. Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για τα μέτρα που σχεδιάζει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο Ε.Σ.Υ, τις αναμονές για ιατρικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις, τους ανασφάλιστους Έλληνες, την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα αλλά και την έλλειψη προσωπικού και υλικών στα νοσοκομεία.
Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων μιλούν για το παρόν και το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνια νοσήματα καταθέτουν τη δική τους εμπειρία για τις επιπτώσεις που έχει η κρίση στην κατάσταση της υγείας τους αλλά και τις εκτιμήσεις τους για το τί τους «ξημερώνει» τη νέα χρονιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...