Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Πόλεμος» Χατζηδάκη-φαρμακοποιών: Είναι ψεύτης ο κ. υπουργός!

Πόλεμος Χατζηδάκη φαρμακοποιών ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ.


«Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες στην Ευρώπης που δεν έχει ανοίξει το σύστημα, η λιανική τιμή ανά μονάδα δραστικής ουσίας είναι κατά μέσο όρο κατά 27,6% υψηλότερη, δηλαδή οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, προκαλώντας την μήνιν των φαρμακοποιών.


«Ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να ψεύδεται παραθέτοντας αναληθή στοιχεία. Αν μέχρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης είχε το ελαφρυντικό της άγνοιας -που ούτε και αυτή δικαιολογείται- από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΦΣ το βράδυ της Πέμπτης, όπου εξηγήθηκαν και απαντήθηκαν όλες οι αιτιάσεις του, δεν δικαιούται πλέον να αναπαράγει ψευδή στοιχεία» απάντησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Επικαλούμενος την έκθεση του ΟΟΣΑ που λέει ότι σε χώρες όπου οι τιμές λιανικής είναι χαμηλότερες σε σχέση με χώρες όπου υπάρχει η απελευθέρωση της τιμής, ο κ. Θεοδοσιάδης προσθέτει: «Ο κ. Χατζηδάκης ας αφήσει τις φιλότιμες προσπάθειες του να φανεί αρεστός σε αυτούς που καλοβλέπουν να αρπάξουν τα φάρμακα στις επιχειρήσεις τους και ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος απεφάσισαν ότι τα φάρμακα δεν πρόκειται να πωλούνται ούτε στα Σούπερ Μάρκετ ούτε στα … ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...