Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Κόλαφος η απόφαση της δικαιοσύνης για τις αποφάσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ»


«Κόλαφος η απόφαση της δικαιοσύνης για τις αποφάσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ» αναφέρεται σε ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.


Η ανακοίνωση:
«Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου (σε συμβούλιο) η οποία αναστέλλει την εκτέλεση της αποφάσεως του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ με την οποία διακόπηκε η πιστοποίηση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ιατρού και η σύμβασή του, λόγω δήθεν υπερσυνταγογράφησης και αυτοπαραπομπής.


Μετά τις προσωρινές διαταγές που εκδόθηκαν για το σύνολο, σχεδόν, όσων προσέφυγαν, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δικαστική απόφαση, αναγνωρίζει το αβάσιμο και αναιτιολόγητο της απόφασης που συκοφάντησε τον ιατρικό κόσμο χωρίς στοιχεία.
Όπως έγινε σαφές και στην δικαστική διαδικασία, ο ΕΟΠΥΥ έχει χρησιμοποιήσει λανθασμένα στατιστικά στοιχεία για να τιμωρήσει τους ιατρούς. Πρόκειται για στατιστικά στοιχεία που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον αριθμό των εξετασθέντων, ενώ δεν διαχωρίζει αριθμό επισκέψεων αλλά μόνο ΑΜΚΑ. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ τιμωρεί τους ιατρούς για δικά του λάθη και παραλήψεις, αφού οι όροι «αυτοπαραπομπή» και «υπερσυνταγογράφηση» δεν υφίστανται καν στον νόμο ούτε ορίζονται από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Έγινε σαφές ότι η όλη ιστορία ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και τίποτα άλλο. Οι ενέργειες του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζονται πλέον και δικαστικά γι’ αυτό που είναι: πρόχειρες και λανθασμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...