Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της καταβολής ποσού 25 ευρώ για νοσηλεία

Η κυβέρνηση μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, αναφέρει το ΚΚΕ

Τροπολογία, με την οποία προτείνει την κατάργηση του μέτρου της καταβολής του ποσού των 25 ευρώ για την εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, η τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις» έχει ως εξής:

«Άρθρο: Κατάργηση της καταβολής από τους ασθενείς των είκοσι πέντε ( 25 ) ευρώ για εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣY, της καταβολής του ενός (1) ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή καθώς και των πέντε ( 5 ) ευρώ για εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία.

1. Καταργείται αναδρομικά από τότε που ίσχυσε η διάταξη του άρθρου 1 παράγραφος ΙΒ, υποπαράγραφος ΙΒ2, περίπτωση 12 του νόμου 4093/2012, καθώς επίσης και κάθε υπουργική απόφαση ή άλλη κανονιστική διάταξη ή εγκύκλιος έχει εκδοθεί σε εφαρμογή ή κατ’ εξουσιοδότηση της πιο πάνω καταργούμενης διάταξης νόμου

2. Η υποχρέωση καταβολής των πέντε ( 5 ) ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και των Κέντρων Υγείας καταργείται».

Την τροπολογία υπογράφουν οι εξής βουλευτές: Αλ. Παπαρήγα, Ελ. Γερασιμίδου, Ι. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη, Ν. Καραθανασόπουλος, Χρ. Κατσώτης, Θ. Κωνσταντινίδης, Γ. Λαμπρούλης, Δ. Μανωλάκου, Ν. Μωραΐτης, Θ. Παφίλης, Σπ. Χαλβατζής.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η κυβέρνηση συνεχίζει την υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ μεταφέρει «όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...