Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Παράταση στη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας στο Ερρίκος Ντυνάν

Με σχετική τροπολογία που κατέθεσε το υπ. Υγείας, μεταξύ άλλων, καθιερώνεται και ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας για όλους τους Έλληνες και θα περιλαμβάνει το συνοπτικό ιστορικό υγείας κάθε πολίτη


Τροπολογία με την οποία παρατείνεται εως την 30η.6.2014 η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας στο Ερρίκος Ντυνάν και η αναστολή των πάσης φύσεως πράξεων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης ή οποιαδήποτε ασφαλιστικού μέτρου υπέρ των πιστωτών του κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο Υγείας.


Με την ίδια ρύθμιση προβλέπεται ότι τα μέλη του ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού και του ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν καθώς και οι διαχειριστές και εκκαθαριστές τους δεν διώκονται για πράξεις παραλήψεις ή χρέη που έγιναν πριν το διορισμό τους.

Πέραν αυτών με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη δυνατότητα εξαγωγής φαρμάκων από έμπορους χονδρικής πώλησης προς άλλες χώρες.

Τέλος, καθιερώνεται ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΔΥ) για όλους τους Έλληνες και θα περιλαμβάνει το συνοπτικό ιστορικό υγείας κάθε πολίτη.

Ο φάκελος θα καταρτίζεται από τον οικογενειακό ιατρό ή από το ιατρικό προσωπικό της μονάδας υγείας που παρακολουθείται ο ασθενής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...