Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Διερεύνηση νέας υπόθεσης για τον ΟΚΑΝΑ θα ζητήσει η Ζέττα Μακρή

Tη δικαστική διερεύνηση μια νέας υπόθεσης που αφορά πρόγραμμα το οποίο επρόκειτο να υλοποιήσει ο ΟΚΑΝΑ θα ζητήσει η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία αύριο Παρασκευή θα καταθέσει στον εισαγγελέα το πόρισμα των αρμόδιων επιθεωρητών για τη γνωστή υπόθεση με τη διαχείριση χρημάτων από τον Οργανισμό. 


Από πλευράς της υφυπουργού Υγείας επισημαίνεται πως ο έλεγχος του ΣΕΥΥΠ ολοκληρώθηκε και είναι πέραν από σαφές ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στην οικονομική και διοικητική διαχείριση των χρημάτων από τον ΟΚΑΝΑ.


Το πόρισμα καταδεικνύει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολύ ισχυρά οικονομικά στοιχεία μη χρηστής διαχείρισης και απόλυτη αδυναμία του ΟΚΑΝΑ να τεκμηριώσει το πού και πώς διατέθηκαν τα χρήματα.

Επιπλέον, το πόρισμά προτείνει:

Διενέργεια ειδικού - διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου συνολικής οικονομικής διαχείρισης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. για τα έτη 2011-2012 - (ενδελεχής έλεγχος των διαδικασιών ανάληψης υποχρέωσης, προκηρύξεων διαγωνισμών, συμβάσεων, παραδοτέων, αναδόχων κ.λπ.) »- καθώς μεταξύ και άλλων ο ΟΚΑΝΑ κατέθετε τα χρηματικά ποσά από επιχορηγήσεις (Υπουργείο Υγείας, Δωρεές, Προγραμματική Σύμβαση ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. - Ο.Κ.Α.Ν.Α.) στον ίδιο μοναδικό τροφοδοτικό λογαριασμό τραπέζης και όχι σε διαφορετικούς λογαριασμούς, ανάλογα με το σκοπό της επιχορήγησης, όπως λειτουργικά και λογιστικά απαιτείται.
Η κ. Ζέττα Μακρή θα ζητήσει, επίσης, τη δικαστική διερεύνηση μιας νέας υπόθεσης που αφορά την υλοποίηση του υποέργου 1: Οργάνωση και λειτουργία θεραπευτικής μονάδας χορήγησης υποκαταστάτων στις φυλακές Κορυδαλλού και Πάτρας για κρατούμενους παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών (υπόδικους-κατάδικους) και προϋπολογισμό 2.202.000 €, με ίδια μέσα.

Όπως σημειώνεται από πλευράς της υφυπουργού Υγείας, η έναρξη του προγράμματος τεκμηριώνεται με το πρακτικό της με αριθμ. 24 συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ στις 31-8-2011 με την οποία εγκρίθηκε η έναρξη υλοποίησης του υποέργου, χωρίς ποτέ και πουθενά να αναφερθεί από τον εισηγητή Γενικό Διευθυντή και την Πρόεδρο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ ότι προϋπόθεση για την υλοποίηση του είναι η έκδοση ΚΥΑ από τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για την πρόσβαση των στελεχών του ΟΚΑΝΑ στις φυλακές.

Εκτιμάται δηλαδή πως ο ΟΚΑΝΑ παραπλάνησε διά των παραλείψεων του Γενικού Διευθυντή και της Προέδρου του την ειδική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας ότι υλοποιεί το έργο, (ενώ δεν μπορούσε λόγω της μη έκδοσης της απαιτούμενης ΚΥΑ) και έλαβε μάλιστα και κονδύλια για δαπάνες που είχαν κριθεί επιλέξιμες ενώ η πράξη δεν λειτουργούσε.

Από την πλευράς της υφυπουργού, σημειώνεται ακόμη ότι με την παραπάνω απόφαση του ΟΚΑΝΑ είχε εξουσιοδοτηθεί η Πρόεδρος του να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...