Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθησαν 11 γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες στον Πειραιά

Εντεκα αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες φέρονται να εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο του Πειραιά, συνελήφθησαν από την αστυνομία και θα οδηγηθούν στην εισαγγελία.


Οι γυναίκες, τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, τέσσερις Αλβανίας και τρεις Γεωργίας, φέρονται να εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας, ενώ φέρονται και ως μη εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου.


Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ΔΟΥ και ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...