Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Όταν οι δικαστικοί κλητήρες πήγαν να κατασχέσουν τις... καρέκλες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου /
 

Ήταν μια καθημερινή Δευτέρα όπως όλες οι άλλες. Ουδείς γνώριζε όμως ότι τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του θα περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

 
Ξαφνικά και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, δικαστική κλητήρας με συνοδεία εμφανίστηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι με ένταλμα κατάσχεσης.

Επρόκειτο για κατάσχεση που θα γινόταν μετά από δικαστική απόφαση καθώς το ΤΑΥΤΕΚΩ το ταμείο Ασφάλισης Τραπεζών που ενσωματώθηκε στον ΕΟΠΥΥ χρωστούσε ενοίκια.
 
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με συνέπεια  η δικαστική κλητήρας να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στον ΕΟΠΥΥ για να κάνει κατάσχεση επίπλων, εξοπλισμού και ότι άλλο θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο χρωστούμενο ποσό.
 
Ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος άλλωστε του ΤΑΥΤΕΚΩ μαζί με τους τους ασφαλισμένους χρεώθηκε και τα χρέη.
 
Μετά την πρώτη έκπληξη και την ανησυχία, δόθηκε εντολή από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο οικονομικό τμήμα του οργανισμού να εκδώσει άμεσα ένταλμα πληρωμής.
 
Έτσι εισπράχθηκαν τα χρήματα και γλίτωσαν οι ...καρέκλες και τα γραφεία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ από όπου και θα ξεκινούσε η κατάσχεση.
 
Πάντως η υπόθεση αυτή είναι ενδεικτική της υπο χρηματοδότησης του συστήματος καθώς στον ΕΟΠΥΥ ενσωματώθηκαν οι υγειονομικοί κλάδοι των ταμείων χωρίς όμως το απαραίτητο ρευστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...