Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις προς Γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Κανείς δεν εξαιρείται από την κινητικότητα

Αμετακίνητος ως προς τις προθέσεις του για να προχωρήσει άμεσα η κινητικότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι δήλωσε σήμερα


Κανένας γιατρός δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από το καθεστώς της κινητικότητα διεμήνυσε εκ νέου ο Άδωνις Γεωργιάδης στους γιατρούς του ΕΠΟΥΥ οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα διεμήνυσε πως θα ληφθούν μέτρα αν συνεχισθεί η απεργία ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθεί κανένας.



Μιλώντας υπουργός υγείας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε πως
«εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ αλλά οι γιατροί απάντησαν όχι. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για έλλειψη ευαισθησίας αφού όπως υποστήριξε τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Και συνέχισε κατηγορώντας τους πως δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές.''

ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο υπουργός υγείας ο οποίος προανήγγειλε πως
αν συνεχιστεί, η απεργία το υπουργείο «θα βρει τη λύση.
Ως υπουργείο τους καλέσαμε σε διάλογο, δώσαμε έναν μήνα μορατόριουμ για να γίνει ο διάλογος με καθαρά χαρτιά, τους είπαμε αυτοί που είναι πάνω από κάποια ηλικία να τους κρατήσουμε για να μην βρεθούν οι άνθρωποι ξαφνικά σε δυσκολίες.Όλα αυτά απερρίφθησαν...» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ χαρτί που θα υπογράψω για να πω ο τάδε εξαιρείται του νόμου δεν υπάρχει περίπτωση».

Επισήμανε πως οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε μετά τη συνέχισή της δεν ισχύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...