Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΙΣΑ: Τρεις προτάσεις για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις και διαπιστώσεις - Στόχος να μειωθεί η ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των γιατρών και των ασφαλισμένων

Σειρά προτάσεων σχετικά με την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων παρουσίασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Οι προτάσεις και διαπιστώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τη σχετική ομάδα εργασίας του ΙΣΑ, είναι οι εξής:

α) Η όποια εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων να γίνει σε πιλοτικό πρόγραμμα, παράλληλα με τη λειτουργία του υπάρχοντος συστήματος ώστε να δοθεί ικανός χρόνος προσαρμογής των γιατρών και καταγραφής των πιθανών προβλημάτων της λειτουργικής διαδικασίας.

β) Με δεδομένη την εφαρμογή της πληρωμής ενός ευρώ ανά συνταγή, ο ΙΣΑ επανέρχεται σε παλαιότερη πρόταση για αναγραφή μέχρι και έξι διαφορετικών σκευασμάτων ανά συνταγή αντί των τριών που επιτρέπεται σήμερα.

γ) Σημαντικότερο όλων, όπως χαρακτηρίζεται, είναι να επιτρέπεται η αναγραφή φαρμάκων διαφορετικών πρωτοκόλλων στην ίδια συνταγή. Αν δεν εφαρμοστεί αυτό, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, θα είναι μεγαλύτερος ο χρόνος χρήσεως του συστήματος συνταγογράφησης με ότι αυτό συνεπάγεται (ταλαιπωρία των ασθενών, γιατρών, μεγάλη επιβάρυνση του συστήματος με κίνδυνο ανυπέρβλητης καθυστέρησης ή και πτώσης του), ενώ θα υπάρχουν «ολέθριες» επιπτώσεις στην τσέπη των ασθενών.

Καταλήγοντας, ο ΙΣΑ τονίζει ότι θα προβεί σε κάθε απαραίτητη κινητοποίηση και ενέργεια, ώστε να μειωθεί «αυτή η ατελείωτη ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των γιατρών και πολύ περισσότερο των ασφαλισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...