Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Η αιθαλομίχλη δεν είναι ελληνικό φαινόμενο

Είπε ότι τα όρια της ρύπανσης είναι τα 150 μικρογραμμάρια και πως σε ημερήσιο μέσο όρο, το συγκεκριμένο όριο δεν έχει ξεπεραστεί φέτος


Η αιθαλομίχλη δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του την Δευτέρα είπε ότι είναι κάτι που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον κίνδυνο της αιθαλομίχλης, λέγοντας ότι τα όρια της ρύπανσης είναι τα 150 μικρογραμμάρια και εξηγώντας ότι σε ημερήσιο μέσο όρο, το συγκεκριμένο όριο δεν έχει ξεπεραστεί φέτος, ενώ -όπως είπε- πέρυσι είχε ξεπεραστεί για 10 ημέρες.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε εξαγγείλει νωρίτερα ότι οι οικογένειες που αποτελούν δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, θα έχουν δωρεάν ρεύμα για θέρμανση τις ημέρες για τις οποίες υπάρχει ανακοίνωση περί συνθηκών που ευνοούν τη δημιουργία νέφους αιθαλομίχλης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αύριο δίνεται η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης, και αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το δωρεάν ρεύμα θα ενεργοποιηθεί, ξεκινάμε από απλή σύσταση έως τη δωρεάν παροχή ρεύματος», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να σταματήσει»


Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι «πρέπει να προχωρήσει και δεν μπορεί να σταματήσει».

«Θα γίνει οπωσδήποτε», είπε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι αν θα έχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

«Αυτό πρέπει να γίνει. Τα συστήματα υγείας δεν γίνονται ούτε για τον υπουργό, ούτε για τους γιατρούς, πρέπει να φτιάξουμε τα ανάλογα συστήματα πρωτοβάθμιας υγείας που έχουν φτιάξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για τη δήλωση του γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σαρκαστικά «πήγε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ δεν το πρόσεξα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...