Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Φάρμακα σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς από μη κερδοσκοπική εταιρεία

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 2 εκατ. ανασφάλιστοι, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται δραματικά, καθώς κάθε μήνα τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη


Υγειονομική ομπρέλα επάνω από τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς στη χώρα μας ανοίγει η μη κερδοσκοπική εταιρεία Save Greece from Cancer, SGFC (www.savegreecefromcancer.org). 


Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 2 εκατ. ανασφάλιστοι, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται δραματικά, καθώς κάθε μήνα τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Τα στατιστικά μοντέλα καταλήγουν σε σκληρές προγνώσεις για την επόμενη διετία: περίπου 30.000 εξ αυτών θα εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε φαρμακευτική αγωγή.

Σκοπός της S.G.F.C. είναι η συγκέντρωση χρημάτων για αγορά φαρμάκων για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. «Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την ύπαρξη ανασφάλιστων στην Ελλάδα -και είναι βέβαιο ότι δεν είμαι ο μόνος. Πρέπει όλοι μαζί  να σηκώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω απ’ τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Βοηθώντας την S.G.F.C βοηθάμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους που γνωρίζουμε κι αγαπάμε. Με τη συνδρομή όλων  η S.G.F.C  θα γίνει  το εργαλείο για να χτιστεί το τείχος. Το χτίσιμο όμως θα το κάνουμε όλοι μαζί» λέει στο protothema.gr ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ένας εκ των δύο εκπροσώπων της οργάνωσης -ο έτερος συνοδοιπόρος του σε αυτήν την σημαντική κίνηση είναι ο κ. Γιώργος Γονιδάκης.

Με μελανά χρώματα περιγράφει την καθημερινότητα των καρκινοπαθών και την αγωνία τους να εξασφαλίσουν τη θεραπεία τους η πρόεδρος του Συλλόγου  Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.», κυρία Ζωή Γραμματόγλου: «οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς είναι καταδικασμένοι καθώς δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους ενώ γι’ αυτούς είναι κλειστές και οι πόρτες των νοσοκομείων. Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπινα δράματα, γιατί ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι Έλληνες και ειδικά πρώην επιχειρηματίες που έχουν χάσει την ασφάλειά τους, γιατί χρωστούσαν είτε στο ΤΕΒΕ είτε στην εφορία. Αυτή την στιγμή συνάνθρωποι μας πεθαίνουν και έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε», λέει η κυρία Γραμματόγλου.

Για την επίτευξη του σκοπού της η S.G.F.C δημιούργησε τον ιστότοπο savegreecefromcancer.org, προκειμένου να δέχεται δωρεές διαδικτυακά, ενώ θα προχωρήσει και στη διοργάνωση εκδηλώσεων (καλλιτεχνικών, ενημερωτικών, κτλ). Οι διαδικτυακές συμμετοχές μέσα στις λίγες ημέρες λειτουργίας της οργάνωσης έχουν φτάσει τις 1.190.

Μέλημα της S.G.F.C. εκτός από τη συγκέντρωση χρημάτων για φάρμακα, είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και η απλοποίηση της διαδικασίας παραγγελίας και παράδοσης των φαρμάκων στους ασθενείς. Η on line ανάρτηση  σε πραγματικό χρόνο όλων των εσόδων και των εξόδων της εταιρείας και η επιτήρηση του Υπουργείου Υγείας, υπό την αιγίδα του οποίου ετέθη η S.G.F.C, συντελούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, αυτή γίνεται απλή, χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά έργου από ένα δίκτυο φαρμακείων (Advance Pharmacies) και μιας φαρμακαποθήκης (Profarm S.A.).Οι φορείς αυτοί έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση των παραγγελιών για λογαριασμό των ανασφάλιστων καρκινοπαθών ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...