Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις από Βρυξέλλες: 900 προσλήψεις στην Υγεία μέχρι τον Ιούλιο του 2014

Τόνισε ότι με τις νέες ρυθμίσεις στη φαρμακευτική δαπάνη, έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 4 δισ. ευρώ το χρόνο


Σύντομη συνέντευξη Τύπου έδωσε κατά τη διάρκεια του ECOFIN ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα τους τέσσερις άξονες του υπουργείου κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.


Τους τέσσερις άξονες συνιστούν η παροχή επαρκών υπηρεσιών υγείας σε κατάσταση μειωμένης χρηματοδότησης, η δράση της υγείας στο σύγχρονο μεταναστευτικό πλαίσιο, η υποστήριξη της υγεινής διατροφής και άσκησης και, τέλος, το ζήτημα του e-health και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ειδικότερα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική προεδρία για τις ιατρικές συσκευές, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής προεδρίας να προχωρήσει σε τελικές συμφωνίες στο θέμα του καπνού και των κλινικών δοκιμών, εάν αυτά δεν έχουν ήδη κλείσει επί της παρούσας, λιθουανικής προεδρίας της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Υγείας, Τόνιο Μποργκ, καθώς και με τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Καταναλωτών, Νέβεν Μίμιτσα.

Εξάλλου, λίγο μετά τη λήξη του συμβουλίου των υπουργών Υγείας της ΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος στον τομέα της υγείας, απάντησε ότι το υπουργείο Υγείας είναι το πρώτο που έχει 100% συμμόρφωση με το πρόγραμμα.

Τόνισε επίσης, ότι με τις νέες ρυθμίσεις στη φαρμακευτική δαπάνη, έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 4 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα κινητικότητας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εγκριθεί το πόρισμα της αξιολόγησης. Ανέφερε, πάντως, ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν πολλές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι στον τομέα της υγείας θα γίνουν 400 προσλήψεις, μέχρι το τέλος του 2013 και 500 προσλήψεις μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.

Αναφερόμενος, δε, στα προβλήματα του ΕΣΥ, τόνισε ότι ο ιατρικός πληθυσμός είναι γηρασμένος, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός του προσελήφθη στις αρχές της δεκαετίας του '80 και θα πρέπει να ανανεωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...