Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Τόπος εξορίας η αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ -Αδωνις: Θα σας κάνουμε ρεζίλι συνεχώς

Νέα άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού στη Βουλή με αφορμή τη μεταρρύθμιση που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στην Υγεία.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τόπο εξορίας την αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ και ζήτησε να είναι το δημόσιο σύστημα ο αποκλειστικός πάροχος Υγείας και να μην υπάρχει μεταβατικό στάδιο .

Από την πλευρά του όμως ο Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη στάση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα «Εμείς είμαστε υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με όλες τις αρχές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τον νόμο.

Αδωνις : θέλετε να έχετε με όλους καλά. Αίσχροι λαϊκιστές τα αντίθετα λένε Βαρναβας και Ξανθός . Οι εποχές της ευκολίας περάσανε να νομίζετε ότι θα πάρετε ετσι την εξουσία γελιέστε, θα σας κάνουμε ρεζίλι συνεχώς

Μάλιστα είπε στον κ.Βαρβάνα :Αν διαφωνείς με τον ΣΥΡΙΖΑ παραιτήσουν και φύγε». Στη συνέχεια πρόσθεσε «η μεταρρύθμιση θα γίνει γρηγορότερα . Όλοι οι γιατροί έχουν την επιλογή να ενταχθούν στο νέο σχήμα. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η αίτηση για ένταξη, βεβαίωση της εφορίας ότι το ιατρείο έκλεισε, και να μην υπάρχει μέσα ούτε ένα έπιπλο. Μετά θα έρθετε όλοι. Είμαι πρόθυμος να συζητήσουμε το μισθολογικό καθεστώς και τις λεπτομέρειες .

Δεν θα απολύσουμε κανέναν όλοι θα έχουν δουλειά εφόσον το επιθυμούν. Στόχος το σύστημα να είναι σε λειτουργία σε ελάχιστες ημέρες ξανά. Έπεσαν οι μάσκες από διάφορες πλευρές».

Αναφερόμενος στην απεργία μάλιστα τόνισε απευθυνόμενος στους γιατρούς «Θα διαλύσετε την απεργία και θα έρθετε να συζητήσουμε, αλλιώς θα γίνει η μεταρρύθμιση χωρίς εσάς. Να ξέρετε ότι η μεταρρύθμιση θα γίνει και θα είναι κακό και για σας και για την μεταρρύθμιση να γίνει χωρίς εσάς. Το κράτος δεν εκβιάζεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...