Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση στην υγεία χωρίς γιατρούς

Την ανάγκη να υπάρξει μορατόριουμ μεταξύ του υπουργού Υγείας και των ιατρών προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, εξέφρασε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Πατούλης


Τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Πατούλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι οι προτάσεις αυτές αφορούν τη μετάβαση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βαθμολόγιο,τ η μερική και όχι αποκλειστική τους απασχόληση, καθώς και τη διατήρηση των ιατρείων τους ως ελευθεροεπαγγελματιών συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τις 300 επισκέψεις.

«Μεταρρύθμιση Υγείας χωρίς γιατρούς δεν γίνεται», επισήμανε ο κ. Πατούλης, ο οποίος τόνισε στον πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρξει μορατόριουμ μεταξύ του υπουργού Υγείας και των ιατρών προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, ο πρωθυπουργός επιθυμεί στο πλαίσιο εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στον χώρο της υγείας να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, που θα διασφαλίζει τους ιατρούς – λειτουργούς του συστήματος και την επιθυμία αυτή μετέφερε και στον κ. Γεωργιάδη. Δήλωσε ακόμη ότι επιβεβαίωσε στον πρωθυπουργό ότι και η πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου επιθυμεί να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, αρκεί να διασφαλίζονται το δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και η «δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των γιατρών και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο σύστημα, αλλά και η δυνατότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν την εργασιακή τους σχέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...