Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Στον εισαγγελέα η υπόθεση του ΟΚΑΝΑ – Στα 8,4 εκατ. ευρώ το κενό στα οικονομικά του

Για κενό, ύψους 8,4 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ, από τα οποία 3,4 εκατ. αφορούν αδιάθετο ποσό που βρισκόταν στα ταμεία του και πλέον έχει εξαφανιστεί, έκανε λόγο σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μία ημέρα αφότου ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιαδης είχε ζητήσει την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μ. Μαλλιώρη.


Η υφυπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει παραστατικά γι' αυτό το ποσό, αλλά δεν της έχουν δοθεί ακόμα και πρόσθεσε ότι ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα από όλους τους εμπλεκόμενους, τις οποίες δεν έχει λάβει.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα 5.000.000 ευρώ, η κ. Μακρή σημείωσε ότι είναι χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να δημιουργήσει κέντρα πρόληψης, να προσλάβει προσωπικό και να τα λειτουργήσει. «Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε συνάψει σύμβαση 20 εκατ. ευρώ με τον ΟΚΑΝΑ. Από αυτά έδωσε την πρώτη δόση των 10 εκατ. και όταν ζήτησε απολογισμό για τα χρήματα αυτά, ο ΟΚΑΝΑ έδωσε παραστατικά μόνο για τα 5 εκατ.» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταγγείλει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύμβαση. Πάντως, όπως υπογράμμισε η υφυπουργός Υγείας, αύριο η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα.

Η κ. Μακρή προχώρησε και σε άλλη μία καταγγελία για την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, επισημαίνοντας ότι χορήγησε, με μη ενδεδειγμένο τρόπο, υποκατάστατα σε τοξικομανείς. «Ενώ το υποκατάστατο έπρεπε να λαμβάνεται υπογλωσσίως, οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ συμβούλευαν τους τοξικομανείς να το μασάνε για να λειτουργεί πιο γρήγορα» είπε και εξήγησε ότι αυτό συνέβαινε για να μην υπάρχουν μεγάλες αναμονές στα κέντρα του ΟΚΑΝΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν σωρεία παρατυπιών και πιο συγκεκριμένα έλλειμμα στα ταμεία του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών για το οποίο μάλιστα ως υπέυθυνη φέρεται η διοίκηση του οργανισμού από φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Σύμφωνα με τη διαδικασία και το νομικό πλαίσιο, ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα προς διερεύνηση, το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο φάκελο της υπόθεσης γίνεται λόγος για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης ενώ πληθώρα κατηγορίων υπάρχει και κατά στελεχών του ΟΚΑΝΑ , οι οποίοι με τις κινήσεις τους φαίνεται πως δημιούργησαν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στον οργανισμό, ενώ δεν είναι λίγες οι κατηγορίες και για φαινόμενα διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...