Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός που είναι γιος γιατρού...

Ο ιατρικός κλάδος επιθυμεί τον διάλογο από μηδενική βάση για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα θέτοντας όμως και τον όρο ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή»Για τις εξελίξεις στο θέμα του ΕΟΠΥΥ


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αντικείμενο τις εξελίξεις στο θέμα του ΕΟΠΥΥ.


«Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία» είπε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του ιατρικού κλάδου για τις κινητοποιήσεις αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ επικαλέστηκε τους στενούς δεσμούς του Πρωθυπουργού με το… ιατρικό σώμα, που σύμφωνα με τον ίδιο, επιβάλλουν αυτή τη συνάντηση. «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στον χώρο της υγείας, καθώς είναι και ο ίδιος γιος γιατρού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλασταράκος, επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά και τις τυχόν ευαισθησίες του Πρωθυπουργού για το λειτούργημα του Ιπποκράτη.

Ο πατέρας του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Σαμαράς, ήταν διευθυντής καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό», ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου. Μάλιστα, στο ίδιο νοσοκομείο είχε διακομιστεί με εγκεφαλικό επεισόδιο το 1989 όπου και κατέληξε μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία.

Ναι στον διάλογο από μηδενική βάση, λένε τώρα οι γιατροί

Μήνυμα απέστειλε και στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη,  ο κ. Βλασταράκος, δηλώνοντας ότι «ο ιατρικός κλάδος επιθυμεί τον διάλογο από μηδενική βάση για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα της χώρας», θέτοντας όμως και τον όρο ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».

Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, χαρακτήρισαν κρίσιμη για την πορεία των εξελίξεων την αυριανή ημέρα, κατά την οποία έχει προγραμματιστεί συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μεταξύ υπουργείου Υγείας και γιατρών.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διαμηνύουν ότι είναι στις προθέσεις τους να προχωρήσουν ακόμη και σε άμεση αναστολή της πανελλαδικής απεργίας τους (σημειώνεται ότι αποφάσισαν νέα παράταση της απεργίας έως την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου) στην περίπτωση κατά την οποία ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από την ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...