Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Καμμένου με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Σε κάθε χώρα που παρενέβη το ΔΝΤ, ο μέσος όρος ζωής έπεσε κατά 4-5 χρόνια, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος, υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και διευκρίνισε ότι «σε κάθε χώρα που έχει παρέμβει το ΔΝΤ, ο μέσος όρος ζωής έπεσε κατα 4-5 χρόνια». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη στην Ελλάδα καταγράφεται μείωση του μέσου όρου ζωής κατά δυόμισι χρόνια.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επιτίθεται στην υγεία, καθώς με τα μέτρα τα οποία προσπαθεί να πάρει προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών, «οδηγεί σε ερήμωση του συνόλου των ιατρικών υπηρεσιών, ιδίως την περιφέρεια». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο «αφανισμού γιατρών οι οποίοι καταργούνται από το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, ενδεχομένως και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες».

Συμπλήρωσε δε ότι «την ίδια στιγμή 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει για την Ευρώπη. Έχουμε το φαινόμενο αυτό το οποίο στοιχίζει στη χώρα μας πολύ παραπάνω από ό,τι δήθεν στοιχίζει η δημόσια Υγεία και ιδίως η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία». Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι για να πάρει0«ένας γιατρός την ειδικότητά του, «στοιχίζει στον ελληνικό λαό ογδόντα χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος γιατρός, για να εκπαιδευθεί στη Γερμανία, στοιχίζει στο κράτος ένα εκατομμύριο ευρώ» και διερωτήθηκε τι απώλειεα είναι για το κράτος μας «οι 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι φεύγουν για το εξωτερικό».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ακόμη ότι με την πολιτική της κυβέρνησης έχουν εγκαταληφθίε τα νησιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στους Λειψούς έφυγε και ο τελευταίος γιατρός. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει στην ερημοποίηση των νησιών. Εμείς καλέσαμε τους γιατρούς, ιδίως τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται υπό εκβιασμό, να μην δεχθούν να υπογράψουν αυτό που θα υποχρεωθούν να κάνουν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση» και σημείωσε πως «αν η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει, δεν έχει παρά να φέρει Πρόταση Νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...