Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη για αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ για την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο αποκλείει τη δυνατότητα ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και τορπιλίζει το διάλογο με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που ήταν σε εξέλιξη με εντολή του Πρωθυπουργού.


Επίσης, υποστηρίζει ότι δημιουργεί συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις υγειονομικές του μονάδες, διακόπτοντας βίαια τη συνέχεια της παρεχόμενης δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ασφαλισμένους.

Παράλληλα, αλλάζει «εκβιαστικά το εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, εξαιρώντας τους όμως από το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο που προβλέπεται για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο υπουργός Υγείας «αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ούτε η ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης. Μοναδικό του μέλημα είναι η απαρέγκλιτη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για διαθεσιμότητες και απολύσεις, η συρρίκνωση των δομών υγείας και η περικοπή των δημόσιων δαπανών και η μετακύλιση του κόστους περίθαλψης στις άδειες τσέπες των ασφαλισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...