Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Η μέτρια ποσότητα αλκοόλ ενισχύει το ανοσοποιητικό, σύμφωνα με έρευνα

 

«Γιατρικό» ένα ποτηράκι κρασί!

H μέτρια κατανάλωση αλκοόλ τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα θωρακίζοντας τον οργανισμό από λοιμώξεις, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστημών του Ορεγκον (OHSU) που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Vaccine».

   
Η αμερικανική μελέτη έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ σε μέτρια ποσότητα μειώνει τη  θνησιμότητα από κάθε αιτία.

«Ένας μέσος άνθρωπος που πίνει ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό του, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του, τονώνοντας το καρδιαγγειακό του σύστημα», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Ίλχεμ Μεσάουντι .

Μελετώντας την επίδραση του αλκοόλ στο ανοσοποιητικό σύστημα, οι ερευνητές εκπαίδευσαν 12 πιθήκους ρέζους μακάκους ώστε να καταναλώνουν αλκοόλ. Τα ζώα είχαν πρόσβαση σε ένα ειδικό μείγμα που περιείχε αλκοόλ σε ποσοστό 4%. Οι επιστήμονες χορήγησαν στα ζώα εμβόλιο κατά της ευλογιάς και τα μοίρασαν σε δύο ομάδες: εκείνα που είχαν πρόσβαση στο μείγμα με το αλκοόλ και σε εκείνα που είχαν πρόσβαση σε ζαχαρωμένο νερό. Όλα τα ζώα τρέφονταν κανονικά και είχαν πρόσβαση σε νερό. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο οργανισμός των ζώων που κατανάλωναν πολύ αλκοόλ εμφάνιζε μικρότερη ανθεκτικότητα στον ιό της ευλογιάς.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...