Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Απεργία έως τις 23 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Απεργία μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί ζητούν την πλήρη, και όχι και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, προσθέτοντας ότι όσοι ενταχθούν για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το βαθμολόγιο. 


Ο κ. Χρονόπουλος πάντως διευκρίνισε ότι θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας με νόημα ότι «ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έκανε τη δουλειά του, φτάνει να την κάνει και ο υπουργός του».


Δεδομένου ότι μεσολαβεί το διήμερο της αργίας των Χριστουγέννων, ουσιαστικά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα μείνουν κλειστά έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να επιδείξουν ευαισθησία και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, αναφέροντας με αριθμούς το εκρηκτικό πρόβλημα που έχει προκληθεί από την απεργία τους.

Eιδικότερα, όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο κ. Κοντός, από τις 1.102 προγραμματισμένες επιτροπές αναπηρίας, κατά το διάστημα της απεργίας ακυρώθηκαν 863 που θα εξέταζαν 18.535 ασφαλισμένους. Επίσης, μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν εξετάζονται από τις αρμόδιες επιτροπές ώστε να εγκριθούν οι αναρρωτικές τους άδειες και οι άδειες εγκυμοσύνης και μόνο σε 5 μονάδες έχουν ακυρωθεί 2 χιλιάδες περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...