Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση

Και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ, εντάσσονται στο ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, μετά από προσθήκη που έκανε ο αρμόδιος υπουργός στη σχετική ρύθμιση για τους γιατρούς των υπολοίπων ειδικοτήτων.


Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο αποκλείει τη δυνατότητα ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και τορπιλίζει το διάλογο με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που ήταν σε εξέλιξη με εντολή του πρωθυπουργού.

Επίσης, υποστηρίζει ότι δημιουργεί συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις υγειονομικές του μονάδες, διακόπτοντας βίαια τη συνέχεια της παρεχόμενης δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ασφαλισμένους.

Παράλληλα, αλλάζει «εκβιαστικά το εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, εξαιρώντας τους όμως από το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο που προβλέπεται για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...