Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Δεν θέλω πόλεμο με τους γιατρούς

Η απεργία πρέπει να σταματήσει γιατί δεν έχει κανένα νόημα- καλώ τους γιατρούς να την σταματήσουν, επανέλαβε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ότι το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης θα βγει στις 6 Δεκεμβρίου, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει η μεταρρύθμιση ενώ δεν απέρριψε ως έσχατη λύση ακόμη και το μέτρο της επίταξης.


"Εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, ούτε θέλουμε να πετάξουμε κανέναν στο δρόμο. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας, δημοσίου χαρακτήρα και καθολικής προσβάσεως και σ' αυτό πρέπει να μας βοηθήσουν οι γιατροί" είπε ο υπουργός Υγείας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», καθώς συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Ερωτηθείς ποιοι βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση είπε «ενδεχομένως εκείνες οι ιατρικές ειδικότητες οι οποίες δεν ανήκαν ποτέ στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και κακώς είχαν τοποθετηθεί εκεί από την αρχή».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό για να συζητήσει τα πάντα, "να δούμε τα σχέδια και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε". Δήλωσε ότι στενοχωρείται πολύ με την απεργία επειδή ο κόσμος ταλαιπωρείται και συμπλήρωσε: "θέλω να ελπίζω ότι σήμερα -απ' ό,τι γνωρίζω οι γιατροί έχουν γενική συνέλευση- θα αναθεωρήσουν την άποψη για την απεργία και θα τη σταματήσουν. Εάν αυτό δεν συμβεί και συνεχιστεί η απεργία, προφανώς εμείς θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να μην ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους μας. Το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι σεβαστό και ιερό. Κατά συνέπεια, ασφαλώς και πρόκειται να δράσουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Εγώ, όμως, σας λέω ότι πριν δράσω και φανώ, ας πούμε, ότι επιδιώκω τη σύγκρουση, περιμένω να δω μη τυχόν οι γιατροί καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος".
.
Ερωτηθείς εάν σκέπτεται την επίταξη των γιατρών είπε "πράγματι, στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει κι αυτό το εργαλείο, αλλά σας είπα, εγώ γενικώς είμαι άνθρωπος του διαλόγου -παρά τη φήμη που με ακολουθεί- και θεωρώ ότι όλα αυτά τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται στο τέλος μιας διαδικασίας και όχι στην αφετηρία. Πιστεύω στην πολιτισμένη συνεννόηση των ανθρώπων και εκτιμώ ότι οι γιατροί μπορούν να καταλάβουν ότι τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι ώρα για μεταρρυθμίσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...