Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις: Από 9 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για 1.300 ανέργους επαγγελματίες Υγείας

Η μοριοδότηση θα γίνει με βάση τον χρόνο ανεργίας, την οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα και την ηλικία


Από την άλλη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα του ΕΣΠΑ σύμφωνα με το οποίο 1.300 επαγγελματίες Υγείας, όπως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί, τεχνικοί Πληροφορικής κ.ά., θα καταρτιστούν σε μονάδες υγείας της χώρας, είπε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά σημερινή συνέντευξη Τύπου.


Σύμφωνα με τον υπουργό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από 9 έως 20 Δεκεμβρίου, ενώ οι αιτήσεις και η αξιολόγηση θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Ακόμη, η μοριοδότηση θα γίνει με βάση τον χρόνο ανεργίας, την οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα και την ηλικία. Όσοι επιλεγούν, θα κάνουν θεωρητική κατάρτιση 240 ωρών και πρακτική 960 ωρών σε μονάδες υγείας.

Επίσης, θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ η αμοιβή τους θα είναι 6 ευρω την ώρα, μικτά και θα δίδεται ως εκπαιδευτικό επίδομα. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ και ειναι ύψους 15,6 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός, κ. Γιάννης Μπεζας, το χαραξτήρισε πρόγραμμα – ανάσα,  που θα δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες υγείας να μπουν στην αγορά εργασίας, έστω προσωρινά, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύονται και τα δημόσια νοσοκομεία ή και τα ιδιωτικά εφόσον συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...