Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Γιάννης Μιχελογιαννάκης προς τον Υπουργό: «Κάτω τα χέρια από την Υγεία»

«Για τους μνημονιακούς αριθμολάγνους, τα στοιχεία για την Υγεία είναι αποκαλυπτικά. Η Ελλάδα των μνημονίων μετρά 22.000 ελλείψεις  σε νοσηλευτικό προσωπικό, 6.000 ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, με την τελευταία διετία να καταγράφει 5.000 μειωμένες θέσεις προσωπικού και τις προσλήψεις να κυμαίνονται στην πραγματικότητα, στο 1/70. Συγχρόνως, αποχαιρέτησε τους 4.000 γιατρούς έχουν φύγει έως σήμερα στο εξωτερικό. Ενώ όσον αφορά την  παραοικονομία στην Υγεία, αυτή εκτιμάτε στα 1,8 δις ευρώ, με τα 200 εκατ. ευρώ να αντιστοιχούν σε  φακελάκια και 1,6 δις ευρώ σε εξετάσεις χωρίς αποδείξεις.


Την «λύση» των παραπάνω προβλημάτων στην Υγεία, την δίνει με ιδιαίτερη ευκολία ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μειώνοντας την φαρμακευτική δαπάνη από τα 2,3 δις στα 2 δις ευρώ, την δαπάνη για υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία από 2,1 δις στα 1,6 δις ευρώ, ενώ συγχρόνως  μειώνει τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων από τα 1,6 δις ευρώ στο 1,1 δις ευρώ. Συνολικά οι δαπάνες του Υπουργείου Υγείας για την υγεία μειώνονται από τα 5,4 δις ευρώ στα 4,4 δις ευρώ.  

Μνημονιακά αποφασιστικές είναι και οι προθέσεις του για τον ΕΟΠΥΥ, μειώνοντας τα έσοδά του από τα 7,4 δις ευρώ στα 5,2 δις ευρώ.

Δυστυχώς, η φασιστική ενέργεια του κλεισίματος της ΕΡΤ εφαρμόζεται ως οδηγός και στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία,  φανταστείτε την Υγεία του Έλληνα   το 2014.  

Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφέστατο ¨Κύριε Γεωργιάδη κάτω τα χέρια από την Υγείᨻ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...