Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Υγεία

Σε διάλογο κάλεσε εκ νέου τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να παγώσει για ένα μήνα όλο το σχέδιο της κινητικότητας στην Υγεία εφόσον οι γιατροί λύσουν σήμερα την απεργία.


«Εγώ ανακοίνωσα από χθες μαζί με τον κ. Μπέζα, τον αρμόδιο υφυπουργό, όπου χειριζόμαστε αυτό το θέμα, ότι εμείς δεσμευόμαστε εάν οι γιατροί λύσουν την απεργία τους ει δυνατόν και σήμερα και πάψουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο, για ένα μήνα να μην γίνει απολύτως τίποτα και να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε το σχέδιο γραμμή γραμμή, να δούμε που μπορούμε να συμφωνήσουμε και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για εκείνους εκ των γιατρών για τους οποίους θα κριθεί ότι δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτό έχει ως προϋπόθεση ότι θα σταματήσει η απεργία» είπε ο υπουργός.

Επισήμανε, όμως, ότι εάν η απεργία δεν τερματιστεί, εντός της εβδομάδας, θα λάβει αποφάσεις για τα μέτρα που θα εφαρμόσει για την αποκατάσταση της παροχής υγείας στους ασφαλισμένους.

Μεταξύ αυτών, όπως είπε, θα γράφονται συνταγές στα νοσοκομεία, θα αυξηθεί το πλαφόν στους γιατρούς και θα συναφθούν συμβάσεις με άλλους γιατρούς. Επανέλαβε, ακόμη, ότι δεν πρόκειται να κλείσει ο ΕΟΠΥΥ και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...