Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Παραμένει χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα

Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία παρατείνονται έως το τέλος του 2013, οι συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ που έληξαν εντός του έτους, καμία σύμβαση δεν έχει ανανεωθεί στα Τρίκαλα.


Αποτέλεσμα, ο ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών σε βασικές ειδικότητες όπως παιδίατρος. Η τροπολογία έχει κατατεθεί τον περασμένο μήνα, και υποτίθεται ότι θα ανανέωνε τις συμβάσεις μέχρι τέλος του έτους! Δυστυχώς όμως, μια ανάσα από τον τελευταίο μήνα του 2013, οι γιατροί παραμένουν άφαντοι και παρά τις επισημάνσεις για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Από την άλλη, πλανάται ακόμη στον αέρα η απειλή για λουκέτο των πολυϊατρείων και των κέντρων υγείας. Ήδη, αντιδράσεις εχουν προκαλέσει δημόσια εξαγγελθείσες προθέσεις, που αφορούν σε διαδικασίες απόλυσης 1200 γιατρών των δημόσιων μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα προκύψει απόλυση 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του έτους, μέσα από την κατάργηση ειδικοτήτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του οργανισμού την οποία έχει εισηγηθεί το υπουργείο Υγείας παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού.

Ήδη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, πρόσφατα μίλησαν για το θέμα, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία με τους ασθενείς να μένουν ουσιααστικά ακάλυπτοι μπροστά στις ανάγκες τους.

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα / .e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...