Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Άδωνις: Δέχθηκα πιέσεις από βιομηχάνους να αποσύρω την τροπολογία

Τους υψηλούς τόνους της κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκπροσωπεί το συμφέροντα φαρμακοβιομήχανων και ορισμένα στελέχη της ότι λειτουργούν ως «εκπρόσωποι Τύπου κάποιων βιομηχανιών».


Αίσθηση δε προκάλεσε η παραδοχή του υπουργού πως δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από εταιρίες προκειμένου να αποσύρει την τροπολογία που φέρνει μειώσεις τιμών σε 6.000 φάρμακα.


«Θα έπρεπε να εκπροσωπείτε το πορτοφόλι των εργαζομένων και όχι των βιομηχανιών. Σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της «Πράσινης» του Σαββάτου» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προσωπικά στην βουλευτή «αν καταψηφίσετε την τροπολογία την Τετάρτη τότε η ψήφος σας θα σας συνοδεύει μια ζωή γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι έλληνες φαρμακοβιομήχανοι», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτησή της Βασιλικής Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή και πρόσθεσε:

«Να ξέρετε όμως ότι η εξοικονόμηση προέρχεται κατά ¾ από περιορισμούς ξένων εταιριών και κατά ¼ από ελληνικές. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μας εγκαλεί γιατί εως τώρα οι τιμές δεν ήταν παρόμοιες με αυτές της Ευρώπης και όχι να μας κατηγορεί σήμερα που το κάνουμε, εκπροσωπώντας την εγχώρια βιομηχανία. Για όλα αυτά που ισχυρίζεστε ή δεν καταλαβαίνεται ή σας έχουν παραπληροφορήσει. Δεν θελω να πιστέψω ότι εσείς προσωπικά κάνετε αυτό το λάθος και γίνεστε όπως κάποια άλλα στελέχη εκπρόσωποι τύπου κάποιον βιομηχανιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...