Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πιο αδύνατοι είναι όσοι έχουν σταθερές ώρες ύπνου

Η άσκηση και η καλή διατροφή φαίνεται ότι δεν αρκούν για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στις ΗΠΑ έδειξε ότι όσοι θέλουν να διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου και να το τηρούν καθημερινά.


Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Health, όπου οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα άτομα που κοιμούνται και ξυπνούν τις ίδιες ώρες κάθε μέρα, καταφέρνουν να αποκτήσουν και να διατηρήσουν πιο εύκολα το ιδανικό βάρος για το σώμα τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει επειδή η κακή ποιότητα του ύπνου, καθώς και η υπερβολή ή η έλλειψή του, επηρεάζει κατά πολύ τις ορμόνες που έχουν άμεση σχέση με την όρεξη.

Μάλιστα, η επιστημονική έκθεση αναφέρει ότι αυτό ισχύει περισσότερο για όσους δεν συνηθίζουν να γυμνάζονται, αλλά και για τις γυναίκες, οι οποίες όταν δεν κοιμούνται όσο πρέπει παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά λίπους.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν κοιμούνται λιγότερο από 6,5 ώρες ή περισσότερες από 8,5 ώρες τη μέρα.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 300 γυναίκες ηλικίας από 17 έως 26 ετών και κατά τη διάρκειά της οι επιστήμονες παρατηρούσαν τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά τον ύπνο, αλλά και τις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια της μέρας.

Όπως προέκυψε, οι γυναίκες που παρουσίαζαν απόκλιση 90 λεπτών στην ώρα που κοιμούνται και ξυπνούν είχαν μεγαλύτερα επίπεδα λίπους από ό,τι εκείνες που παρουσίαζαν απόκλιση 60 λεπτών.  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...