Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Από υψηλή πίεση κινδυνεύουν όσοι κοκκινίζουν ενώ πίνουν αλκοόλ

Μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν όσοι κοκκινίζουν εύκολα στο πρόσωπο κάθε φορά που πίνουν αλκοόλ. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε έπειτα από μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στην Κορέα, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο οργανισμός αυτών των ατόμων δεν μπορεί να μεταβολίσει εύκολα το αλκοόλ.


Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Alcoholism: Clinical and Experimental Research, τα άτομα αυτά παρουσιάζουν μειωμένη ικανότητα σε ό,τι αφορά τη διάσπαση της ακεταλδεΰδης, μιας τοξικής ουσίας που παράγεται όταν μεταβολίζεται το αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα από τέσσερα ποτά την εβδομάδα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση, άρα και να προσβληθούν αργότερα από καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου Τσουνγκνάμ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι για τα άτομα που δεν κοκκινίζουν όταν καταναλώνουν αλκοόλ ο κίνδυνος είναι εξίσου σοβαρός όταν τα ποτά που καταναλώνουν είναι περισσότερα από οκτώ την εβδομάδα.

«Το κοκκίνισμα του προσώπου αποτελεί πάντα σύμπτωμα της μεγάλης ευαισθησίας στο αλκοόλ ή ακόμη και της δυσανεξίας σ' αυτό, εκτός βέβαια από την περίπτωση που ο ασθενής παίρνει φάρμακα», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Jong Sung Kim. «Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία λεπτομερής έρευνα που να έχει αναλύσει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην κατανάλωση αλκοόλ και την υπέρταση έχοντας λάβει υπόψη παράγοντες όπως οι αντιδράσεις του οργανισμού στο ποτό».naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...