Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Επίθεση Τσίπρα σε Γεωργιάδη: «Διαλύεις την Υγεία"

Six party leaders' televised debate ahead of t...
(Photo credit: Wikipedia)
Των Αιμίλιου Περδικάρη και Βίκυς Κουρλιμπίνη

Να αποσύρει άμεσα την επίμαχη τροπολογία και να προχωρήσει σε 10ήμερο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το φάρμακο.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση κατα της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και ιδίως του υπουργού Υγείας, τον οποίο χαρακτήρισε ως "τον καλύτερο υπουργό για να διαλύσει την υγεία".

Ο κ. Τσιπρας τόνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επάρκεια και η πρόσβαση όλων των πολιτών σε φθηνά και ελεγμένα φάρμακα, καθώς σήμερα, όπως υποστήριξε, το 28% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη.


Πρόσθεσε ότι η τροπολογία κατατέθηκε «κατ 'εντολή της τρόικα" και ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του φαρμάκου έχει φέρει σημαντική μείωση στη δημόσια δαπάνη, αλλά ραγδαία αύξηση στις δαπάνες από την τσέπη των πολιτών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Έκανε, επίσης, λόγο για «δυνητική πιθανότητα διαπλοκής" του υπουργού Υγείας με φαρμακοβιομηχάνους, ενώ υποστήριξε ότι οι καταγγελίες του Αδ. Γεωργιάδη για τις διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιρειών στο ραδιοσταθμό "Κόκκινο" είναι αβάσιμες, καθώς οι σχετικές δαπάνες είναι μόλις 3.500 ευρώ.

"Εάν ο κ. Γεωργιάδης επιμείνει στην τροπολογία, είναι σαφές ότι στόχος του είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα», κατέληξε την τοποθέτησή του ο κ. Τσιπρας. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής επανέλαβε τα περί συμφερόντων και διαπλοκής και υποστήριξε οτι υπάρχουν "σκαστές περιπτώσεις φοροδιαφυγής των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών».   Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τις πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες να ρίξουν τις τιμές στα φάρμακα, συναισθανομενες την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να κονταροχτυπηθούμε για την ατάκα για αλλά θέματα και όχι γι αυτό το τόσο σοβαρό".

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, παραμένοντας και καταψηφίζοντας την τροπολογία, «για να αναλάβουν οι βουλευτές την ευθύνη"



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...