Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΠ: Επαναλειτουργία των νοσοκομείων Πολυκλινικής και Αγίας Βαρβάρας

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, με αίτημα την επαναλειτουργία των δύο νοσοκομείων, έστειλε η ΕΙΝΑΠ.


Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υγείας, καθώς και σε διοικήσεις των εμπλεκόμενων νοσοκομείων, δηλαδή του Ευαγγελισμού και της Νίκαιας, όπως και στους συνδικαλιστές γιατρούς σε αυτά.

Η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι: “Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στη συνεδρίασή του στις 25/11/13 εκτιμά ότι παρά την εκφρασμένη κατηγορηματική του αντίρρηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αυθαίρετα στο τέλος Αυγούστου 2013 προχώρησε στο κλείσιμο 5 (πέντε) νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο, εκτελώντας τις εντολές της ΕΕ – ΔΝΤ – Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για κατάργηση κλινών στο ΕΣΥ και για διαθεσιμότητα στο υγειονομικό προσωπικό.


Με έκπληξη πληροφορούμαστε τώρα πως η ίδια αυτή πολιτική ηγεσία θέλει μέσα στα άδεια κτίρια του νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ και της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ να συστήσει κάποιες κλινικές-φαντάσματα, «αποθήκες ψυχών», χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς.

Συγκεκριμένα:

1. Στο νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ήδη επιχειρείται να στηθεί παθολογική κλινική «χρονίως πασχόντων» με απόσπαση προσωπικού από το νοσοκομείο ΝΙΚΑΙΑΣ, χωρίς κάλυψη από άλλες ειδικότητες (π.χ. καρδιολόγους, αναισθησιολόγους κ.λπ.). Σύσσωμη η ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ (5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ, Επιστημονικό Συμβούλιο, Διευθυντές Τομέων και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας) έχει ήδη εκφράσει την κατηγορηματική της αντίρρηση για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ασθενών.

2. Στην ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ σχεδόν επίσημα εξαγγέλλουν τη σύσταση Παθολογικής, Καρδιολογικής Κλινικής, καθώς και Ψυχιατρικού Τμήματος κλειστού τύπου, πάλι χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλείας. Αυτή η απαράδεκτα πρόχειρη διαδικασία έχει σαν προφανή «επικοινωνιακό» στόχο να «κουκουλωθούν» όπως όπως τα ράντζα του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, καθώς και να επιταχυνθεί η σχεδιαζόμενη εκκένωση του ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣ. ΑΘΗΝΩΝ (ΨΝΑ) και του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επαναλαμβάνει την απαίτηση να λειτουργήσουν πάλι πλήρως τα δύο νοσοκομεία ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ και ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ, με όλο τους το προσωπικό και με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει τις τυχοδιωκτικές, πρόχειρες και επικίνδυνες ενέργειες, που από τη μια συνιστούν βεβιασμένη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής της και από την άλλη θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Διερωτόμαστε αν η σχεδιαζόμενη λειτουργία έχει σκοπό επικοινωνιακές ανάγκες του Υπουργείου ή την «τακτοποίηση» ημετέρων.

Προκύπτει επίσης το αμείλικτο ερώτημα: Αφού θέλουν να τα λειτουργήσουν πάλι ως νοσοκομεία, τότε γιατί τα έκλεισαν πριν από 3 μήνες; Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για πλήρη και αναβαθμισμένη λειτουργία των ως άνω νοσοκομείων είναι αδήριτη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...