Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΦ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα

"Η δημόσια υγεία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης"...


Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβη σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτριος Λιντζέρης, σημειώνοντας ότι η πιστοποίηση του ΕΟΦ για τα φάρμακα είναι δείκτης υψηλής ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Οι εγκρίσεις και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται, όπως επισημαίνει, με αμιγώς επιστημονικούς όρους, απόλυτα εναρμονισμένους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 


«Μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων του ΕΟΦ είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως εκ τούτου τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φάρμακα -πρωτότυπα και γενόσημα- είναι απολύτως ασφαλή και αξιόπιστα», τονίζει σε δήλωση του ο κ. Λιντζέρης και προσθέτει ότι τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά αυτές των πολιτών.

Η δημόσια υγεία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, ούτε να υπόκειται σε πολιτικές σκοπιμότητες, σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ και καταλήγει: «Οι ενστάσεις, ακόμη και καταγγελίες, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία, την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του ΕΟΦ, εάν δεν εξυπηρετούν ανομολόγητες επιδιώξεις, είναι τουλάχιστον άστοχες και αστήρικτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...