Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Δεν κλείσαμε, αναβαθμίσαμε την «Αγία Βαρβάρα»

Το νοσοκομείο είχε «βγει» από το σύστημα εφημερίας και μετατράπηκε από νοσοκομείο τριτοβάθμιας περίθαλψης σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου


Το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», ένα από τα πέντε νοσοκομεία της Αττικής, που άλλαξε υγειονομικό προσανατολισμό παραμένοντας εντός του ΕΣΥ τον περασμένο Σεπτέμβριο, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την επαναλειτουργία του. 


Το νοσοκομείο είχε «βγει» από το σύστημα εφημερίας και μετατράπηκε από νοσοκομείο τριτοβάθμιας περίθαλψης σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού της Δυτικής Αττικής αλλά σε άλλο πλαίσιο μορφής και λειτουργίας.

«Ήρθαμε στο Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα", γιατί αυτά που είχαμε συμφωνήσει, υλοποιούνται. Το νοσοκομείο και η κλινική ξεκινούν τη λειτουργία τους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι «η λειτουργία του «Αγία Βαρβάρα, αποδεικνύει αυτό που λέγαμε εξαρχής ότι δεν ήταν στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας το κλείσιμο του, αλλά μόνον η αναβάθμισή του».

Στο «Αγία Βαρβάρα» εξυπηρετούνται εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και στα Εργαστήρια (υπάρχουν γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων καθώς και Μικροβιολογικό, Ηπατολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο). Επίσης, σημαντική κρίνεται η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού όπου εξυπηρετούνται σε ημερήσια βάση 26 νεφροπαθείς.

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα και η Παθολογική κλινική, δυναμικότητας 28 κλινών και η οποία προορίζεται να καλύψει τα ειδικού τύπου περιστατικά που συνδέονται με τη λειτουργία των άλλων τμημάτων, όπως πχ τους νεφροπαθείς ή τους ηπατολογικούς ασθενείς που παρακολουθούνται από τους γιατρούς του πρώην νοσοκομείου.

«Από τα 400 άτομα του προσωπικού που διέθετε το ίδρυμα, έχουν παραμείνει συνολικά 90 άτομα νοσηλευτές και διοικητικό καθώς και 30 ιατροί. Σε αυτή τη φάση παρέχονται υπηρεσίες μέχρι το απόγευμα, σε δύο βάρδιες εργαζομένων, αλλά στόχος μας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής», λέει στο protothema.gr ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Γιάννης Ευδοκιμήδης, που συνόδευσε τον υπουργό Υγείας στο «Αγία Βαρβάρα».

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της μονάδας υγείας διατύπωσε και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κ. Γιώργος Καπλάνης.

«Είναι θετικό που ο ίδιος Υπουργός προσωπικά επισκέπτεται για δεύτερη φορά το νοσοκομείο για να δει την εξέλιξη όσων είχαν ανακοινωθεί από το Υπουργείο  στους δήμους και το σωματείο των εργαζομένων. Είναι σημαντικό ότι πρώτον δεν απολύθηκε κανένας εργαζόμενος.  Διαπίστωσε προσωπικά ο Υπουργός την ανάγκη που έχει η περιοχή για αυτό το νοσοκομείο», είπε ο κ. Καπλάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...