Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Καρκίνος του δέρματος: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει


Σε περίπτωση ύποπτης ελιάς ή πρόσφατης αλλαγής της, είναι σημαντική η επίσκεψη στον δερματολόγο άμεσα


Σωτήρια για 131 ανθρώπους αποδείχθηκε η φετινή εκστρατεία κατά του καρκίνου του δέρματος από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), καθώς διαγνώστηκαν με βλάβες ύποπτες κλινικά για μελάνωμα και παραπέμφθηκαν σε ειδικούς για περαιτέρω διερεύνηση.

Κατά τον περασμένο Μάιο (27 -31 Μαΐου) στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος 248 δερματολόγοι εξέτασαν 7.698 άτομα. Σε 651 άτομα τέθηκε η κλινική υποψία καρκίνου του δέρματος.


Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η αγωνία για το μελάνωμα εντείνεται το καλοκαίρι, καθώς παρατηρούμε περισσότερο το σώμα μας και βρισκόμαστε περισσότερη ώρα υπό την ηλιακή ακτινοβολία, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και το υπόλοιπο του έτους.

Γι’ αυτό συνιστούν την επίσκεψη στο www.myskincheck.gr όπου παρέχονται σημαντικές συμβουλές για την πρόληψη, την αυτοεξέταση και τη χαρτογράφηση σπίλων.

Υπενθυμίζουν δε ότι σε περίπτωση ύποπτης ελιάς ή πρόσφατης αλλαγής της, είναι σημαντική η επίσκεψη στον δερματολόγο άμεσα, καθώς μόνο ο ειδικός μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση.

Η Εκστρατεία Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Δέρματος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε και αυτά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...